Σχετικά με – 1ο TISP Σερρών 2018

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση μιας σειράς TISP Workshops σε όλη την Ελλάδα, λάβαμε την πρωτοβουλία της συνδιοργάνωσης με τον οργανισμό Club Serres For UNESCO, του πρώτου Hellenic TISP στην πόλη των Σερρών, σηματοδοτώντας την αρχή για μια νέα σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων, με έμφαση στην διερευνητική μάθηση στοχεύοντας στην σπουδαιότητα του STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Τι είναι το IEEE;
Το Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών — IEEE είναι ένας επαγγελματικός οργανισμός με τα κεντρικά του γραφεία να βρίσκονται στην Νέα Υόρκη. Ιδρύθηκε το 1963 από την ένωση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και του Ινστιτούτου Ραδιομηχανικών. Σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο οργανισμό επαγγελματιών τεχνολογίας με περισσότερα από 400.000 μέλη σε διάφορα τμήματα ανα τον κόσμο. Βασικοί σκοποί του Ινστιτούτου αποτελούν η εκπαιδευτική προώθηση και η τεχνική εξέλιξη της ηλεκτρικής και ηλεκτρολογικής μηχανικής, των τηλεπικοινωνιών, της επιστήμης των υπολογιστών και των ενοποιημένων προτύπων.

Τι είναι το TISP;
Το TISP (Teacher-In-Service Program) λειτουργεί σαν ένα επαγγελματικό σεμινάριο που απευθύνεται σε δασκάλους και καθηγητές με σκοπό να ενσωματώσουν στην διδασκαλία τους διασκεδαστικά μαθήματα διερευνητικής μάθησης, από τη σκοπιά του μηχανικού. Ο άμεσος στόχος του προγράμματος είναι η ενθάρρυνση των εκπαιδευτικών για την χρήση αυτής της μεθοδολογίας και την συνεργασία τους με τους εθελοντές του ΙΕΕΕ, ενώ απώτερος στόχος είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων στους μαθητές ώστε να γίνουν καλύτεροι επαγγελματίες και να εξερευνήσουν τις πιο τεχνικές κατευθύνσεις καριέρας (του μηχανικού στην προκειμένη περίπτωση).