ΤΕΙ Σερρών

 Το 1979 ιδρύθηκε το ΚΑΤΕΕ Σερρών ενώ το 1983 με το νόμο 1404 ιδρύεται το T.E.I. Σερρών που ανήκει στην ανώτατη εκπαίδευση. To T.E.I, είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, αυτοδιοικείται στα πλαίσια του παραπάνω νόμου και του εσωτερικού κανονισμού ενώ υλοποιεί το δικαίωμα δωρεάν Παιδείας κάθε Έλληνα πολίτη.

Οι τρεις Σχολές που λειτουργούν στο T.E.I. Σερρών με τα Τμήματα τους είναι οι εξής:

Η Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.ΕΦ.) που αποτελείται από τα τμήματα: 1) Μηχανολογίας, 2) Πολιτικών Δομικών Έργων (Π.Δ.Ε.) και 3) Πληροφορικής και Επικοινωνιών και 4) Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας.

Η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.0.) που αποτελείται από τα τμήματα: 1) Λογιστικής και 2) Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Η νέα σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (Σ.Γ.Τ.Κ.Σ.) που λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2009 και αποτελείται από τα τμήματα: 1) Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων και 2) Γραφιστικής, το οποίο θα λειτουργήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011.

Η λειτουργία όλων των τμημάτων υποστηρίζεται από το Τμήμα Ξένων Γλωσσών και Σωματικής Αγωγής.

Το Σεπτέμβριο του 1993 το T.E.I. μεταφέρθηκε στις καινούργιες κτιριακές εγκαταστάσεις (500 μέτρα από το κέντρο της πόλης) που καλύπτουν έκταση 82.000τ.μ.

Τα κτίρια αναλυτικά έχουν ως εξής:

α) δύο κτίρια με συνολικό αριθμό 40 αιθουσών διδασκαλίας και 6 αμφιθέατρα

β) τέσσερα κτίρια στα οποία στεγάζονται τα εργαστήρια, δύο αμφιθέατρα και τα γραφεία καθηγητών,

γ) το κτίριο της Διοίκησης του T.E.I. όπου στεγάζονται οι γραμματείες των σχολών καθώς και οι λοιπές υπηρεσίες,

δ) το κτίριο βιβλιοθήκης,

ε) γυμναστήριο εξοπλισμένο με όργανα για την άθληση των σπουδαστών,

στ) συνεδριακό κέντρο με 2 αμφιθέατρα και μία αίθουσα συνεδριάσεων για την εξυπηρέτηση διεθνών και πανελληνίων συνεδρίων, καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η κατασκευή ενός ανοιχτού αμφιθεάτρου και τεσσάρων κτιρίων που χρηματοδοτήθηκε από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους:

  • Φοιτητικό εστιατόριο – φοιτητική λέσχη
  • Κτίριο αιθουσών διδασκαλίας – εργαστηρίων νέων τμημάτων.
  • Κτίριο πολλαπλών χρήσεων όπου στεγάζονται το κέντρο λειτουργίας και διαχείρισης δικτύου, το κέντρο ηλεκτρονικών υπολογιστών, και θα στεγαστούν σύντομα το κέντρο ξένων γλωσσών και το ινστιτούτο δια βίου εκπαίδευσης.
  • Κυλικείο

Για την ολοκλήρωση του κτιριολογικού προγράμματος του Ιδρύματος προβλέπεται ακόμη η κατασκευή σπουδαστικής εστίας, κλειστό γυμναστήριο καθώς και ανοιχτοί χώροι αθλοπαιδιών (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, κλπ).

 

Ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων σπουδαστών ανέρχεται στους 12.000 ενώ ο αριθμός του διδακτικού προσωπικού στα 400 μέλη.

Πηγη: http://teicm.gr